תיקון ליל שבועות

תיקון ליל שבועות או לימוד האותיות הראשון בהיסטוריה. יצא לך להכיר פעם ציפור לילה? מישהו שאוהב להיות ער בלילות וכנראה שאחר כך מתמודד עם שעת הקימה? אולי גם לך יש מישהו במשפחה כשכולם הולכים לישון, הוא רק מתחיל את היום שלו…
מישהו שאוהב את השקט של הלילה. כשאף אחד לא מפריע. בשעות שאפשר בקלות יותר קל לעשות עבודה חשובה או לבשל אוכל למחר. בלי הפרעות והסחות דעת.
נפגשת כבר בציפור לילה? היית רוצה לטעום פעם אחת מה זה להיות ציפור לילה?
בעם היהודי, יש כמה לילות שבהם על פי המסורת נהוג להיות ערים עד אור הבוקר. נשמע מעניין, אה?
אחד הלילות הוא – ליל שבועות. הלילה שבו נכנס החג של שבועות. אחרי הדלקת נרות וסעודת חג דשנה ומהנה במקום ללכת לישון. הבנים קמים והולכים להם לבית כנסת. כנראה שגם פגשת בתחרויות בין הילדים הקטנים, מי נשאר ער הכי מאוחר… משהו שקצת מזכיר לנו את ליל הסדר… מוכר לך?

מי שנכנס לבית כנסת בליל שבועות, יכול רגע להתבלבל. לחשוב שמדובר על שתים בצהריים ולא על שתים בלילה. בית הכנסת מלא עד אפס מקום, הילדים בחוץ משחקים. המבוגרים יושבים כל אחד עם ספר וקוראים משהו. כנראה שיש גם כאלה שמפטפטים ליד הבר אותו פתחו האחראים על הבית כנסת, לטובת הבאים בלילה מיוחד זה.
יודעים מה עושים בלילה הזה? מה כולם קוראים?
בלילה הזה אנחנו לא מעמיקים בסוגיות התורה, פחות מקשיבים לשיעורי תורה, פשוט יושבים וקוראים עשרות עמודים של אותיות קדושות עם ציטוטים מהתורה… המאוגדים בחיבור הנקרא תיקון ליל שבועות.

בין המקורות הראשונים לסדר הלילה ואמירת התיקון בליל שבועות הוא רבי ישעיה הלוי הורביץ, שהיה מגדולי רבני אשכנז. רבי ישעיה מוכר לכל בעיקר על ידי חיבורו המפורסם "שני לוחות הברית" ובראשי תיבות של"ה. נהוג לכנותו השל"ה הקדוש על שם ספרו.
השל"ה כותב "וסדר הלימוד של זו הלילה כבר נתפרסם ונודע לרבים על ידי הקונטריסין שנתפשטו והמנהג הזה נתפשט בכל ארץ ישראל ובכל המלכות אין נקי כולם כאחד מגדולים ועד קטנים וכן קיימו וקבלו עליהם ועל זרעם".
התיקון מוזכר גם על ידי רבי רפאל עמנואל חי ריקי, הנודע בעיקר על ידי חיבורו "משנת החסידים". בספרו משנת החסידים שבו סידר את עניני הקבלה שבכתבי האר"י ז"ל מביא גם את מנהג זה.
החיבור עצמו עבר שדרוגים עם הזמן, ונראה שמי שסידר בעיקר את התיקון הוא רבי יצחק לוריא, המכונה האר"י הקדוש.

הלילה של חג השבועות טומן בתוכו כמה עניינים.
בלילה הזה, כשאנחנו נשארים ערים ולא הולכים לישון, אנחנו מתקנים את האירוע המביך שקרה רגע לפני מתן תורה. המדרש מספר שכאשר אלוקים הגיע לתת לנו את התורה, עם ישראל עדיין ישן ולא היה מוכן לקבלת התורה. כתיקון לכך, בלילה של שבועות אנחנו נשארים ערים כל הלילה.
בנוסף לכך, יש את תיקון ליל שבועות שאנחנו אומרים. אמירת תיקון ליל שבועות היא לא תיקון על האירוע שהיה, אלא כהכנה לקבלת התורה. אמנם המעמד של נתינת התורה על הר סיני היה בשנת 2,448 לבריאת העולם, לפני כמה אלפי שנים. אך כתוב שכל שנה אנחנו מקבלים את התורה מחדש. וכהכנה לקבלת התורה שניתנת מחדש בשבועות למחרת, אנחנו אומרים את תיקון ליל שבועות.

ההכנה למתן תורה היא דווקא על ידי אמירת אותיות וקטעים מהתורה, ולא לימוד. והסיבה לכך היא, שהחידוש שהיה במתן תורה, שאלוקים בכבודו ובעצמו ירד על הר סיני ונתן לנו את התורה. מעמד זה מבטא בעיקר את הקדושה הקיימת בתורה, ופחות את הלימוד המעמיק שנוצר במשך הדורות.
אחד מגדולי החסידות מתאר את מה שהיה במתן תורה בזווית קצת שונה אומנם, אך מסבירה מאוד את אמירת התיקון: "במתן תורה, השם יתברך לקח את הששים ריבוא . . והכניסם לחדר לומר קמץ אלף אָ . . השי"ת הכניס את כל בני ישראל אנשים ונשים ב"חדר" התורה כשאת האות הראשונה אמר השם יתברך: "קמץ א'" מהמילה "אָנכי ה' אלוקיך".

פעילויות וסדנאות לחג השבועות.

כעת, אחרי קצת היכרות עם הלילה המיוחד. אפשר לגלות לך שיש עוד הרבה מנהגים בחג השבועות וכל מיני דברים מיוחדים בחג הזה. לדוגמא: למה אוכלים מוצרי חלב בחג השבועות. כמו כן, הוא חג המהווה יסוד לעם שלנו גם כאד משלושת הרגלים בבית המקדש. בחג זה יש הרבה ערכים ותובנות שחשוב להעביר גם לילדים.

אם גם לך חשוב להעביר את הערכים היהודים הנמצאים בחג הזה, היום זה מאוד פשוט וקל. פשוט השאירו אלינו פניה בצור קשר והמדריכים המיומנים של סדנאות להכרת חגי ישראל כבר בדרך אליך.
ונסיים באיחול המקובל "קבלת התורה בשמחה ובפנימיות".

שתפו באהבה
תמונה של סדנאות חוויה יצירתית

סדנאות חוויה יצירתית

פעילות הסדנאות להכרת חגי ישראל הקיפה והגיעה ללמעלה מ-3537 נקודות בארץ ובעולם ומתרחבת בהתאם לחזון שהסברת הפנים והקניית הערכים בדרך נעימה ושמחה צריכה ויכולה להגיע לכל אחד ואחת. הסדנאות מופעלות במקצועיות ובהתאמה אצל כל המעוניינים בכך לרבות גנים, בתי ספר, מתנ"סים, קיבוצים, מושבים, רשויות, קהילות, חברות, ארגונים, עמותות, ירידים ופסטיבלים, אירועים ופעולות משפחתיות ועד לפעולות ממשלתיות וכלל ארציות.

סדנאות ופעילויות

סדנת יצירת בית מזוזה מעץ זית לקייטנה

פעילות יצירת בית מזוזה בבית הספר

יצירת בית מזוזה מפואר וייחודי סדנת יצירת בית מזוזה מענפי עץ זית, זוהי פעילות שמשלבת תוכן והדרכה בנושא המזוזה בצורה

סדנת יצירת בית מזוזה מעץ זית לקיץ

יצירת בית מזוזה ביריד למשפחות

בית מזוזה מפואר וייחודי סדנת יצירת בית מזוזה מענפי עץ זית, זוהי פעילות שמשלבת תוכן והדרכה בנושא המזוזה בצורה מותאמת

סדנת יצירת פמוטים לפורים

יצירת פמוטים בקקייטנה

יצירת פמוטים מעץ זית לשבת וחג סדנת יצירת פמוטים מענפי זית היא פעילות ייחודית בנושא השבת עם עבודה בעץ ולמידה

הורדת קטלוג הסדנאות

בקטלוג זה ניתן לך מידע אודות הסדנאות הרלוונטיות לחודשים הקרובים.

לחצו על כפתור ההורדה להורדת הקטלוג

בקשת הצעה לפעילות

תיקון ליל שבועות

ניצור קשר להתאמת הפעילות הטובה ביותר

סדנאות יצירה פעילות לילדים בקיץ חגי ישראל

אכפת לנו מאוד

להעניק שרות מקצועי, מהיר ומסביר פנים, מהרגע הראשון של הקשר ועד לסיום הפעילות

בקשת הצעה לפעילות

תיקון ליל שבועות

פניה תיקון ליל שבועות

ניצור קשר להתאמת הפעילות הטובה ביותר

למידה משמעותית + חוויה יצירתית

תיקון ליל שבועות

נקודות על הסדנא

פתיחת WhatsApp
צריכים עזרה?
שלום
איך אנחנו יכולים לעזור לך?
Call Now Button